Informacje o produkcieLen mielony uzyskany w procesie odtłuszczania jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu zwyczajnego wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie. Ponadto nasiona lnu nie zawierają glutenu. Produkt charakteryzuje się wysoką zawartością białka, błonnika pokarmowego i tłuszczów nienasyconych oraz niską zawartością sodu i kwasów tłuszczowych nasyconych. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Wskazaniapolski producent,wysoka zawartość błonnika pokarmowego,dwupak 1 + 1
DawkowaniePropozycja przygotowania: 1 łyżeczkę lnu mielonego zalać ¾ szklanki gorącej wody. Odczekać kilka minut, często mieszając. Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów lub miodu. Len mielony jest doskonałym dodatkiem do zup, pieczywa, sosów oraz płatków śniadaniowych.
Wartości odżywcze | 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna (energia) | 1375 kJ/330 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 11 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,9 g |
kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 7,8 g |
Węglowodany, w tym: | 7,4 g |
cukry | 2,5 g |
Błonnik | 33 g |
Białko | 35 g |
Sól | 0,11 g |
Składmielone nasiona lnu zwyczajnego (Linum usitatissimum L.) uzyskane w procesie odtłuszczania
PrzechowywaniePrzechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.
ProducentOleofarm Sp. z o.o.
ul. Mokronoska 8
52-407 Wrocław
tel: 71 316 94 55
www.oleofarm.pl