Informacje o produkcie
Nasiona lnu są wskazane dla zdrowia żołądka i układu pokarmowego. Wspomagają perystaltykę jelit. Lignany obecne w Linum usitatissimum korzystnie wpływają na czynność jelit . Nasiona lnu są dobre dla zdrowia żołądka i układu pokarmowego. Służą do wspomagania odchudzania jako uzupełnienie środków dietetycznych. Pomagają kontrolować apetyt.
Dawkowanie
Jedną (1) łyżkę stołową nasion (ok. 10 g) zalać szklanką letniej wody (200 ml) i gotować pod przykryciem przez ok. 15 min. Przecedzić. Spożywać po przestudzeniu.
Skład
Nasiona lnu brązowe (100%). 10 g produktu zawiera 4,7 g tłuszczy, w tym 0,4 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0,8 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych oraz 3 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, a także 2,6 g błonnika i 1,8 g białka. Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.