Informacje o produkcie
Beta Glukan Complex to suplement diety o smaku czarnej porzeczki, który wspomaga odporność. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 lat i osób dorosłych.
Cynk pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Witamina C wraz z witaminą D pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Dawkowanie
Dzieci powyżej 3 lat i osoby dorosłe: 1 łyżeczka (5 ml) raz dziennie, najlepiej rano przed jedzeniem.
Porcję można zwiększyć dwukrotnie w okresie jesienno-zimowym. Zwiększoną porcję zaleca się stosować w czasie trwania przeziębienia.
Przeciwwskazania
Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia, kobiet ciężarnych i karmiących piersią.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Preparatu nie wolno stosować u osób z przeszczepionymi narządami wewnętrznym
Po otwarciu butelki produkt spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety. Suplement diety nie ma właściwości leczniczych.
Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci
Skład
Składniki
Substancja wypełniająca (maltitole), sok cytrynowy, woda, beta-glukan z owsa, kwas L-askorbinowy, barwnik (koszenila), aromat, mleczan cynku, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancja konserwująca (sorbinian potasu), cholekalcyferol.
Składniki 5 ml %RWS* 10 ml %RWS*
Beta – glukan 50 mg --- 100 mg ---
Witamina D 25 µg 500% 50 µg 100%
Witamina C 40 mg 50% 80 mg 100%
Cynk 1,5 mg 15% 3 mg 30%
% RWS* - Referencyjna Wartość Spożycia
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.